keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Joulun myyntihevoset 27-32

27 z-o. Jeopardi Z MYYTY

5-vuotias, 168 cm, ruunikonkimo

i. Venice Beast Z (ii. Virizion Z, ie. Ibizarre van Hoye)

e. Awaiting Dangers (ei. Allons-Y, ee. Avondje)


Korea kimo, jolla on hyvin ilmeikäs olemus. Vilkas luonne, mutta työnteossa yllättävän tyyni ja keskittyväinen. Jeopardilla riittää laukkaa, ja hypyissään se on vikkelä ja tarkkajalkainen.



28 trak-t. Birdene MYYTY

4-vuotias, 159 cm, punarautias

i. Long Shot (ii. Shot In The Dark xx, ie. Lavinia III)

e. Buenaventura (ei. Girardot, ee. Bling Gin)


Tulipunainen Birdene on perin tulinen luonnekin - vauhdikas ratsastaa ja melkoisen kipakka käsitellä. Tamma arvostaa omaa rauhaa ja on tyypiltään yhden ihmisen hevonen. Se on esitellyt erinomaisia hyppylahjoja, vaikka onkin paikoin vielä kireä ja vieraissa paikoissa hieman hermostunut ratsastaa. Birdenellä on mielenkiintoinen sukutaulu, jossa on lukuisia kansainvälisesti menestyneitä esteratsuja, joten tammalla on varmasti tulevaisuus myös trakehnerjalostuksessa. 



29 KWPN-t. Bonnie Fateless MYYTY

7-vuotias, 164 cm, punaruunikonkirjava

i. Waiting Game (ii. Ornaments, ie. Redirection)

e. Polly Shameless (ei. Kalmento K, ee. Jolie Saintless)


Virtaviivainen, hienostunut Bonnie on täynnä dramatiikkaa. Tamma on erityisen herkkä ja reagoi suuresti lähes kaikkeen: muutokset tutussa ympäristössä ja poikkeukset rutiineissa saavat Bonnien levottomaksi ja säikyksi, ja jos se jotakin pelästyy, se ei jää ihmettelemään vaan säntää pois paikalta. Bonnie on koulutuksessaan osapuilleen 5-vuotiaiden tasolla. Se on nuorena varsonut komean orivarsan, joka kuitenkin menehtyi puolitoistavuotiaana. Varsaloman lisäksi Bonnien koulutusta on hidastanut kodinvaihdot sekä valitettava lastausonnettomuus: tamma pelästyi lastauksen yhteydessä ja loukkasi itsensä. Vaikka tapauksesta on yli vuosi, Bonnie on yhä haastava lastattava.


Kun Bonnien luottamuksen saa osakseen, se antaa itsestään ihan eri kuvan. Herkkä se on yhä, mutta valmis tekemään kaikkensa tuttujen, luotettavien ihmisten eteen. Kirjava pääsisi oikeuksiinsa kärsivällisessä, pysyvässä kodissa. Se hyppää näyttävästi ja on nopea, mutta ei juurikaan siedä epäonnistumisia ja huonoja lähestymisiä, vaan ennemmin kieltää kuin paikkaa ratsastajan arviointivirheitä.



30 hann-o. Ace Artifice MYYTY

3-vuotias, 168 cm, musta

i. Acronym (ii. Alvari, ie. Verisitas)

e. Queen Scheme (ei. Qualified King, ee. Marilie Merlot)


Ässä on Superstara. Sen suku takasi suuren kiinnostuksen, kun se listattiin hannoverien varsahuutokauppaan, ja kiinnostuksen mukana kohosi myös kauppasumma. Lähes merkitön korea ori kääntää katseita missä ikinä kulkeekin, ja se on kiirestä kantapäähän urheiluhevosen perikuva. Jo näin nuorella iällä se näyttää tasapainoiselta, suorituskykyiseltä hevoselta, jonka potentiaali on rajaton.


Ässä on myös vähäsen kuohahtelevainen ja usein lähestyttäessä äkäisen näköinen. Se sietää harvoja lajitovereitaan ja on kohtalaisen kinkkinen käsiteltävä, sillä Ässän kanssa on oltava tauotta tarkkaavainen. Hankala, kireä luonne on sen nyt myyntiin ajanut: sen omistaja epäilee, että ori on ruunattava, jos siitä meinaa saada parhaat suoritukset irti kilparadoilla, ja ilman jalostusarvoa Ässä ei enää tunnu kannattavalta sijoitukselta. Tavoitteena on saada se myytyä pikaisesti suurella summalla vielä orina.



31 old-o. Royal Azure

4-vuotias, 172 cm, ruunikko

i. Aftershock (ii. Warpath, ie. Cerise)

e. Royal Purple (ei. Ex Deo, ee. Purple Haze)


Azure on massiivinen ja karismaattinen ilmestys, joka on jo nelivuotiaana yli 170-senttinen ja todennäköisesti kasvaa vielä muutaman sentin. Vanhasukuisen oldenburgin emälinja on kouluhevospainotteinen, mutta isän puolelta sukutaulussa on myös huippuluokan esteratsuja. Azure itse hyppää erinomaisesti ja sillä on luontaista esteälyä, mutta jaloistaan ori ei ole kovin tarkka. Isoliikkeinen hevonen vaatii hieman herättelyä käynnistyäkseen kunnolla eikä ole missään nimessä kuuma. Azure on asiallinen käsitellä, vaikkakin orimainen ja vahva. Hevonen voisi sopia myös kenttäratsuksi vähintään muutaman tähden luokkiin, sillä se on hienoliikkeinen ja rohkea.



32 KWPN-o. Nocturne

5-vuotias, 166 cm, voikko

i. Night Strike (ii. Strike Rate, ie. Nancy xx)

e. Elegia (ei. Adagio, ee. Electric Love)


Nocturne on Linuksen lellikki. Ori on vähän ujonpuoleinen eikä tee itsestään numeroa, mutta se on aina ystävällinen ja rakastaa rapsuttelua. Nocturne on kaikki käy -tyyppi, jota kokemattomatkin hevosihmiset voivat huoletta käsitellä. Hevonen on myös poikkeuksellisen kaunis, isomerkkinen voikko, jolla on liki moitteeton rakenne ja erinomaiset jalka-asennot. Liikkujana se on melko vaatimaton ja pienilaukkainen, ja ratsuna hitaasti kypsyvää sorttia. Viisivuotiaan perusratsastettavuus on erinomainen, mutta esteillä se vaatii ratsastajalta tukea. Erikoisesteitä Nocturne hieman katsoo, mutta on toisaalta hyppääjänä hyvin varovainen ja tarkka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti