perjantai 17. tammikuuta 2020

Myyntihevoset 8-10

Nämä tuontihevoset myydään joustavalla mielellä. Perustietoja saa muokata itselleen mieluisammiksi ja luonnekuvauksen voi ottaa mukaan tai olla ottamatta. Tekstintynkää saa vapaasti muokkailla ja käyttää oman luonnetekstin pohjana.

  • Tarjoukset jätetään Keskustan infotopikiimme.
  • Maahantuojaksi tai myyjäksi merkitään Dierk Mayer linkitettynä tähän blogiin.

Myytävänä myös trakehnertamma Araminta sekä hannoverori Arrax.

08 old-t. Morganite van Ulyz tuotu toimeksiantona; MYYTY
i. Redemerald (ii. Roma Merle, ie. Schimmerhof Graniti)
e. Megara van Ulyz (ei. Velvet van Crust, ee. Mangonite)

Morganite on tiivisrunkoinen, korkeajalkainen urheiluhevonen, jolla on tulenkipinää katseessa. Se ilmaisee rehdisti mielipiteensä: ollessaan tyytymätön saamaansa käsittelyyn tamma nyrpistää hyvin nopeasti naamaansa, ja jos palaute menee perille, hevonen tyyntyy nopeasti ja tasaantuu tavallisen asialliseksi käsiteltäväksi. Samaa linjaa se jatkaa ratsastettuna. Morganiten koulutus on aloitettu suurtallilla pitkälti ikäluokkakisojen edellyttämässä tahdissa muiden samanvuotisten hevosten joukossa, eikä sen kanssa ole puuhasteltu yhtään mitään ylimääräistä. Melko pian ratsukoulun alun jälkeen Morganite myytiin synnyinkodistaan eteenpäin, ja tuntemattomista syistä se vaihtoi nopeasti omistajaa toisenkin kerran. Uusi omistaja, kunnianhimoinen nuori kilparatsastaja, joutui kuitenkin ratsastusonnettomuuteen toisen hevosensa kanssa ja päätti pitkän kuntoutusajan vuoksi luopua uudesta tulokkaasta sen sijaan että olisi pulittanut itseään kipeäksi ratsutuspalveluista. Nyt Morganite on Dierkillä myytävänä, ja sopivaa ostajaa odotellessa sitä ratsastaa pitkälti Kaja, joka sanoo hevosta "vähän ärsyttäväksi diivaksi".

09 trak-t. Jinxi tuotu toimeksiantona; MYYTY
i. Charmcast xx (ii. Witcher xx, ie. Calita xx)
e. Jazzi (ei. Avenue, ee. Jinglez)

Vikkelä trakehnertamma kuumuvalla luonteella. Jinxi on tullut Dierkille suoraan synnyinkodistaan, yksityiseltä hevoskasvattajalta, joka on paaponut tammaa kovasti ja tehnyt siitä ehkä hitusen pilalle lellityn. Jinxi kerjää, näykkii ja ilmoittaa viivästyneestä ruoka-ajasta vaativalla kolkuttelulla. Ratsuna se oli kasvattajalleen aivan liian reaktiivinen ja nopea, ja siitä syystä se onkin myynnissä. Tamma hyppää sähäkällä tekniikalla, ja laukkaa kyllä riittää, kunhan sitä saa ratsastettua hevosesta esiin: kuumuessaan Jinxi on kiireinen kipittelijä, jonka silmät välkähtelevät ja korvat pyörivät.

10 holst-t. Marchioness MYYTY
i. Eleazer (ii. Exulansy, ie. Asterin)
e. Granduchess (ei. Baron Bonnevil, ee. Chelitas)

Ei ehkä ihan kedon kaunein kukka, mutta ei se kivenmurikaltakaan näytä. Marchioness on ensivilkaisulla vähäsen vaatimaton, eikä sitä katsellessaan välttämättä ihan heti keksi tuijottavansa tosiasiassa kovinkin hyväsukuista hevosta. Kohtalaisen korrektisti se on rakentunut, mutta lihaskunnoltaan tamma on nyt kovin vetelä. Se on auttamatta ikätasoaan jäljessä, mitä tulee ratsukoulutukseen, sillä se vähän vaan unohtui. Tausta ei ole erityisen dramaattinen vaan pikemminkin huonojen ajoitusten suma: omistajan elämä myllersi niin kuin elämä joskus tekee, ja lupaava nuori hevonen jäi siinä sivussa vähälle huomiolle. Motivaatio ratsastusurheilua kohtaan ei lähtenyt palauutumaan kohtuullisessa ajassa, joten laadukas mutta auttamattoman pölyinen nuori hevonen sai lähteä ammattilaisen myytäväksi. Marchioness on vielä, ehkä silkkaa huonokuntoisuuttaan, vähäsen laiskan oloinen ja reagoi haastaviin tilanteisiin ja liikaan paineeseen hidastamalla entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti