keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Myyntihevoset 6-7

Nämä tuontihevoset myydään joustavalla mielellä. Perustietoja saa muokata itselleen mieluisammiksi ja luonnekuvauksen voi ottaa mukaan tai olla ottamatta. Tekstintynkää saa vapaasti muokkailla ja käyttää oman luonnetekstin pohjana.

  • Tarjoukset jätetään Keskustan infotopikiimme.
  • Maahantuojaksi tai myyjäksi merkitään Dierk Mayer linkitettynä tähän blogiin.

Aiemmista myyntihevosista kotia vailla vielä hannoverori Arrax.

06 zang-o. Howudoin Z VARATTU
i. Heylook Z (ii. Hallo Z, ie. Luliana van Locke)
e. Nancy Tullebrook Z (ei. Namaste Z, ee. Tiffany Tullebrook Z)

4-vuotias mustanruunikko soma hurmuripoju.
Luonnekuvaus
Voi pieni Howdy. Nimi luo mielikuvan flirttiherkästä maskuliinisesta tummasta komistuksesta, ja sitten todellisuus on piirteiltään ponimainen, nuoruudenhontelo pikkuinen puoliverinen, jolla on totinen luonne. Howdy on ihana, vaikka Frendit-referenssi meneekin siinä ihan metsään. Se on käsiteltäessä kiltti ja mutkaton, ja onhan se söpö. Pienikokoinen nuori ori on ahkera ja pohdiskelevainen puurtaja, joka yrittää parhaansa mukaan aina ratkaista sille osoitetut tehtävät. Howdyssa tuntuu olevan paljon luontaista esteälyä; se ei oikeastaan tarvitse kovinkaan paljon tukea ratsastajaltaan, vaan nuoreksi hevoseksi sen voi ratsastaa esteille melko huolettomaan tapaan.

07 trak-t. Araminta
kasv. Elbenstall, Pillnitz, Saksa
i. Zaffre van May (ii. Van Kristo, ie. Zamaylinga)
e. Ailsa (ei. Figur, ee. Artemesia)

Pähkinänkuoressa
4-vuotias ihana estealoittelija, miksei kenttäheppakin. Ulkoiset speksit: Siro, noin 170-senttinen (ehkä hivenen alle) silakanmallinen tummanrautias. Ystävällinen ilme, paitsi inhokkilajitovereiden läsnäollessa.

Taustatarina
Araminta on palannut sinne missä se syntyikin: alkuperäiseen kotimaahansa Saksaan. Välissä se ehti olla vuoden, vähän toista Suomessa, ja se oli Rasmuksen työnantajalla myynnissä. Hanni Koistinen sopi tammasta kaupat, jotka kuitenkin purkautuivat koeajan puitteissa. Araminta ei ole ihan jokaiselle sopiva hevonen, sillä sillä on herkkyyttä ja luonnetta, jota ei kotitarjokkaassa sitten kuitenkaan katsottu hyvällä. Pikkutamma palasi Hannin pihaan, ja mietteliäänä Hanni soitti Rasmus Alsilalle ja pyysi palvelusta. Araminta matkasi kuljetusfirman trokaamana Riesenbeckiin ratsastettavaksi ja myytäväksi. Jospa Keski-Euroopan markkinoilta löytyisi herkkäsieluiselle hevoselle ymmärtävä omistaja - ja olisipa ulkomaille karanneesta ratsuttaja-Rasmuksestakin taas jotakin hyötyä Hannille.

Hanni Koistinen kertoo hevosesta
Tämä on miellyttävä hevonen! Aika rohkea nuori, mutta riittävän nöyrä tajutakseen, että aina ei voi paahtaa täyttä vauhtia. Araminta on kevyin avuin ratsastettava hevonen, ja se käpertyy helposti kuolaimen alle ja on vielä vähäsen sellainen nuoruudenvaappuja, mutta aivan takuulla tästä saa asiallisen kilpapelin tai laadukkaan harrasteratsun. Vähän epäilen, että tässä on kuitenkin hitusen turhan paljon verta, menoa ja meininkiä aranpuoleisille ratsastajille. Aramintalla on kohtalaisen mukavat liikkeet ja jotenkin sellainen vikkelänketterä hyppy. Isähän sillä on kovasta hyppysuvusta, niin että eikö tämän nyt voisi saada nostettua kansallisiin huippukinkereihin - hmm, ehkä. En lupaile kyllä, mutta kokeillahan aina kannattaa.

Hevosen nurja puoli on sen äkäisyys joitakin lajitovereita kohtaan. Kyllä vain! Aramintan ystävällinen ilme kääntyy heti kiukkuirvistykseksi, jos liian läheltä kulkee hevonen, jota se ei voi sietää silmissään. Se ei lämpene hevoskavereille kovin äkkiä, mutta se ollaan meillä saatu viihtymään rauhallisen ruunan seurassa tarhaillessa. Siihen se kiintyi jotenkin ihan välittömästi. Kai tämä on vähän sellainen joko-tai-hevonen. Ihmisiin se suhtautuu valoisan uteliaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti