torstai 10. joulukuuta 2020

Myyntihevoset 20-22 | Suomenhevosia!

Vuorossa joulukalenterin Suomi-teeman innoittamana hevoskauppias Hanni Koistisen välittämiä suomenhevosia! Nämä tuontihevoset myydään joustavalla mielellä. Perustietoja saa muokata itselleen mieluisammiksi ja luonnekuvauksen voi ottaa mukaan tai olla ottamatta. Tekstintynkää saa vapaasti muokkailla ja käyttää oman luonnetekstin pohjana. Näille joulumyyntihevosille saa halutessaan mukaan piirroskuvan. Täysikokoinen kuva lähetetään uudelle omistajalle valmiita sivuja vastaan ja sen tekijäksi kirjataan VRL-05265.

  • Tarjoukset jätetään Keskustan infotopikiimme.
  • Maahantuojaksi tai myyjäksi merkitään Hanni Koistinen linkitettynä tähän blogitekstiin.

Myyjän esittely

Hanni Koistinen on rehellinen hevoskauppias ja Rasmuksen työnantaja. Hannin tukikohta on Keinupuun hevostalli, jossa majailee vaihtuva valikoima jos jonkinlaisia hevosia: vanhana kenttäratsastajana Hanni välittää erityisen mielellään kuninkuuslajiin soveltuvia hevosia niin kotimaan kärkitason kilpailijoille kuin nuorten ratsastajien opetusmestareiksikin, mutta tietää, että suurimmat markkinat on rehdeillä harrastehevosilla. Siksi Hannin tallissa nähdään paljon monipuolisia suomenhevosia, eestinhevosia ja Baltian maista tuotuja harrastetason urheiluhevosia (Hanni puhuu tietysti melko sujuvasti viroa, mikä helpottaa eteläiseen naapuriin suuntautuvia hevosenhakuretkiä). Hannin tallissa on vähän väliä myös nuoria hevosia sisäänratsastettavana ja kokeneempia ratsuja ratsutusjaksoilla.

Myytävät suomenhevoset

20 sh-t. Mantarelli VARATTU
i. Aprikoo (ii. Appelsii, ie. Valonmäen Venja)
e. Marenkeli (ei. Marsmars Marraskuu, ee. Enkeltaru)

155-senttinen liinakko

Manta on reipas ja meneväinen suomenhevonen, jolla on omat tammamaisen oikuttelun hetkensä. Se on melko pitkälle koulutettu ratsu ja jo 12-vuotias, mutta sen kummempaa kulumaa ja kremppoja ei ole todettu, joten hevosella on odotettavissa vielä pitkä ura ratsuna. Mantalla on kilpailtu alue- ja kansallisella tasolla helppo A -luokkia mukiinmenevin tuloksin, ja Hanni on muutamaan kertaan määrännyt Rasmuksen huristelemaan lähitallin harjoituskisoihin hyppäämään hevosella 80-90cm luokkia. Kotona Manta on kivunnut yli jopa yksittäisestä 110-senttimetrisestä okserista, vaikka kouluratsastusta sen kanssa onkin enemmän harjoiteltu. Maastossa meneväinen tamma saattaa ottaa vauhdinsäätelyn omiin kätösiinsä, mutta hyvä puoli on sen pelkäämättömyys: Mantalle on ihan sama, vaikka vieressä olisi meneillään Monster Truck -näytös.

21 sh-o. Suenveräjän Terhen MYYTY; Sivut
i. Helmen Feeliks (ii. Taavintuvan Frans, ie. Metsänhelmi)
e. Suenveräjän Utunen (ei. Voikkori, ee. Untuvainen)

158-senttinen ruunikko

Tällä hevosressulla riittää lempinimiä: Terho, Teppo, Tepi, Repe, Terttuli ja niin edelleen. Riittää sillä myös menohaluja ja kokoa! Terhen on komea nelivuotias ori, jonka Rasmus on nimennyt Hannin tämänhetkisistä suomenhevosista lempparikseen. Ratsutyyppinen rakenne ja reipas ote työntekoon varmasti kohottavat orin pisteitä mainitun ratsuttajan silmissä. Terhen on energinen mutta mutkaton luonne, ja mukavana ominaisuutena mainittakoon miellyttävällä tavalla herkkä suu ja oikein kiva (joskin vielä voimaa vaativa) laukka. Toisin kuin Manta, Terhen saattaa herkällä päällä ollessaan joskus säikähtääkin jotain, ja silloin se esittää erinomaista ketteryyttä käännähtäessään kannoillaan ja pötkiessään vauhdilla karkuun. Onneksi se on myös siinä mielessä järkipeli, että harvoin pelästyy samaa, kertaalleen vaarattomaksi todettua asiaa enää toiste.

22 sph-o. Taiantuntu VARATTU
i. Kauaskaipuu (ii. Turo Tienviemä, ie. Suvetta Soi)
e. Lounan Taikaloru (ei. Loitsima, ee. Lounatuulia)

147-senttinen voikko

Taiantuntu on vasta 3-vuotiaaksi kääntyvä ylitsevuotavan suloinen pienhevonen. Sen lempinimi on hempeästi Nuttu, eikä edes Hanni Koistinen itse ole osannut olla kiintymättä myyntivälitykseen saapuneeseen pikkuoriin. Nuttu rakastaa ihmisiä ja ihmiset rakastavat sitä. Pikkuhitusen ujo ja arka nuori turvautuu aina jännän paikan tullen muiden tarjoamaan suojaan: joko se hakeutuu lajitovereiden läheisyyteen tai painaa turpansa ihmisen hihan tuntumaan. Nuttu on sukunsa perusteella potentiaalinen jalostusori ja tulevaisuuden kilparatsu lajiin kuin lajiin. Useat sen sukulaiset ovat kunnostautuneet suomenpienhevosten mestaruuskilpailuissa ja nahistelleet kärkikahinoissa eri lajeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti